[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 379: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
Κέντρο Έρευνας και Θεραπείας Τραυλισμού • Προβολή θέματος - Ρόδος: εκδήλωση για τον τραυλισμό και εργαστήριο για επαγγελματίες ψυχικής υγεία
πίσω στο site

Ρόδος: εκδήλωση για τον τραυλισμό και εργαστήριο για επαγγελματίες ψυχικής υγεία

Παραθέτουμε θέματα που βρήκαμε ενδιαφέροντα προς συζήτηση και σας ανακοινώνουμε τα νέα μας.

Ρόδος: εκδήλωση για τον τραυλισμό και εργαστήριο για επαγγελματίες ψυχικής υγεία

Δημοσίευσηαπό ΚΕΘΤ » Σάβ Απρ 21, 2012 2:19 pm

Το Κολέγιο Ρόδου διοργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στις διαταραχές ροής της ομιλίας με προσκεκλημένο ομιλητή τον λογοθεραπευτή κ Γιώργο Φούρλα, διευθυντή του Κέντρου Έρευνας και Θεραπείας Τραυλισμού. Η εκδήλωση απευθύνεται σε γονείς παιδιών που τραυλίζουν, εφήβους και ενήλικες που τραυλίζουν, σε εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας, σε παιδιάτρους και στο ευρύ κοινό.

Επίσης διοργανώνει εκπαιδευτικό εργαστήριο για τους λογοθεραπευτές του νησιού και άλλους επαγγελματίες ψυχικής υγείας την Κυριακή 29/4/12.



«... Ο τραυλισμός μου ξεκίνησε όταν ήμουν 5 χρόνων στο νηπιαγωγείο, τότε ντρεπόμουν πολύ γι’ αυτόν και κάθε φορά που συνέβαινε, χαμήλωνα το κεφάλι και τον τόνο της φωνής  μου. Στο δημοτικό, εξαφανίστηκε ως δια μαγείας μέχρι που επανεμφανίστηκε. Τα παιδιά γύρω μου άρχισαν  να το προσέχουν και να με κοροϊδεύουν για αυτό...  νιώθω πολύ άσχημα...  ξαναπήγα  στη λογοθεραπεία... Η θεραπεία με έχει βοηθήσει πραγματικά...  τώρα βλέπω τον τραυλισμό με άλλο μάτι...»

Πρόγραμμα

17.30-17.45  Εισαγωγή:  "Ο τραυλισμός και η διαφορετικότητα στο σχολικό πλαίσιο",
Ελένη Ζαΐρη, λογοθεραπεύτρια – Νατάσα Καραγιαννάκη, ψυχολόγος.

17.45-18.00  Προβολή της ταινίας του Erik Lamens “To speak”

18.00-19.00 "Ας μιλήσουμε για τον τραυλισμό…"
Γιώργος Φούρλας, θεραπευτής λόγου και ομιλίας.

19.00-20.00  Συζήτηση με το κοινό – απαντήσεις σε ερωτήσεις.

Περιεχόμενο ομιλιών: Οι διαταραχές λόγου και ομιλίας στο σχολικό πλαίσιο, δουλεύοντας με παιδιά με διαφορετικότητα, περιγραφή των διαταραχών ροής της ομιλίας, κατηγοριοποίηση και κύρια χαρακτηριστικά κάθε διαταραχής, η εξέλιξη των διαταραχών ροής της ομιλίας από την βρεφική και την προσχολική ηλικία μέχρι την ενήλικη ζωή, ερευνητικά δεδομένα σχετικά με την αιτιολογία, τρόποι παρέμβασης σε κάθε ηλικιακή ομάδα, συμβουλές-κατευθύνσεις για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, προβολή βίντεο, ερωτήσεις-απαντήσεις.


Εισηγητής: Γιώργος Φούρλας

Το εργαστήριο απευθύνεται σε λογοθεραπευτές, ψυχολόγους, ψυχιάτρους, παιδιάτρους, εκπαιδευτικούς, εργοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και σε όλους όσοι έχουν επαγγελματική επαφή με παιδιά και ενηλίκους που τραυλίζουν. Το εργαστήριο έχει αλληλεπιδραστικό χαρακτήρα. Τα επιστημονικά  και ερευνητικά δεδομένα συζητούνται σε συνδυασμό με την παρουσίαση κλινικών περιστατικών και βιντεοσκοπημένου υλικού. Οι συμμετέχοντες καλούνται να αξιολογήσουν, να σχολιάσουν και να συζητήσουν τα δεδομένα με βάση τη δική τους  εμπειρία και γνώση και να συμμετέχουν με αυτόν τον τρόπο στην τελική διαμόρφωση του περιεχομένου του εργαστηρίου.

Οι τομείς που θα συζητηθούν είναι οι ακόλουθοι:

8.45 – 9.00 Προσέλευση - Εισαγωγή

9.00-10.00 Θεωρητικό πλαίσιο (60’)

Κατηγοριοποίηση, διαφορική διάγνωση, αιτιολογία, συνοσηρότητα, μοντέλα ερμηνείας των διαταραχών ροής της ομιλίας. Γενικές αρχές  αξιολόγησης και παρέμβασης για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας.Θεραπευτικές προσεγγίσεις για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας αναφορά στο Palin-Parent Child Interaction Therapy  και στο Lidcombe Program.

10.00-10.45 Θεραπευτικές προσεγγίσεις για τα παιδιά σχολικής ηλικίας τους εφήβους και τους ενηλίκους. (45’)

Συζήτηση θεωριών και προσεγγίσεων (family communication skills therapy, block modification therapy, fluency shaping, avoidance reduction therapy, cognitive behavior therapy, solution focused brief  therapy, personal construct therapy).Ατομικές vs Ομαδικές Θεραπείες. Ο ρόλος της οικογένειας. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού.

10.45 – 11.05 Διάλλειμα

11.15-12.15 Παρουσίαση – ανάλυση περιστατικών (60’)

12.15 – 13.00  Κλινικά θέματα – συζήτηση (45΄)


Αναποτελεσματικές κλινικές πρακτικές, πότε παρεμβαίνουμε, διάρκεια θεραπείας, παλινδρόμηση, διαδικτυακές υπηρεσίες ΚΕΘΤ, Ομάδα ειδικού ενδιαφέροντος στις διαταραχές ροής  ΠΣΛ, Πρωτοβουλία Προσώπων που Τραυλίζουν, άλλα θέματα.

Έμφαση θα δοθεί στους τομείς που ενδιαφέρουν περισσότερο τους συμμετέχοντες επομένως το περιεχόμενο μπορεί να τροποποιηθεί με βάση την τελική σύνθεση των συμμετεχόντων.

Τελευταία επεξεργασία από Anonymous και Σάβ Απρ 21, 2012 2:23 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
ΚΕΘΤ
Διαχειριστής
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 115
Εγγραφή: Τρί Μαρ 04, 2008 4:29 pm

Απ: Ρόδος: εκδήλωση για τον τραυλισμό και εργαστήριο για επαγγελματίες ψυχικής υγεία

Δημοσίευσηαπό Tasos21 » Σάβ Απρ 28, 2012 4:28 pm

Καλησπερα κ.Φουρλα...οταν ειδα οτι θα ερθετε στην Ροδο πραγματικα χαρηκα πολυ...γιατι θα μαθουν και κατι για τον τραυλισμο οσοι δεν ξερουν στο νησι μας! Ελπιζω να σας το περιγραψα σωστα χαχα! Δυστυχως λογο μαθηματων στο φροντηστηριο για τις πανελλινιες δεν θα μπορεσω να παρευρεθω στην ομιλια σας  :( :( :( Ειμαι σιγουρος πως οτι και να τους πειτε θα ευαισθητοποιηθουν και θα βοηθηθουν πολλα παιδια και ενηλικοι που ειναι τραυλοι ! Και οσοι ειναι τραυλοι δεν πρεπει να τους παιρνει απο κατω οπως εκανα εγω! Τωρα με τις ασκησεις και τις τεχνικες δεν εχω να φοβηθω τιποτα ;) Ελπιζω να τα ξαναπουμε μια μερα κ.Φουρλα!  :) :)
Tasos21
Ομάδα αυτοβοήθειας
Ομάδα αυτοβοήθειας
 
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: Τρί Ιουν 28, 2011 4:03 pm


Επιστροφή στο Θέματα και Ανακοινώσεις από το ΚΕΘΤ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες