Σελίδα 1 από 1

Ομιλία για τον Τραυλισμό ISAD 2010

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Οκτ 23, 2010 5:11 pm
από ΚΕΘΤ
Σε ένα μικρότερο αριθμητικά σε σχέση με πέρσυ αλλά ένθερμο και δυναμικό ακροατήριο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΕΘΤ για την παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για τον τραυλισμό.

Εκ μέρους των ανθρώπων του ΚΕΘΤ θα ΄ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους παραβρέθηκαν και ελπίζω από την παρουσίαση και τη συζήτηση ο καθένας να αποκόμισε περισσότερες γνώσεις για τον τραυλισμό και καλύτερη επίγνωση των σύγχρονων προσεγγίσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω Θερμά τη Σύγχρονη Σχολή Σ.Αυγουλέα-Λιναρδάτου για την υποστήριξη και αυτής της προσπάθειας και ιδιαιτέρως τον κύριο Γιώργο Λιναρδάτο ο οποίος πάντα, με μεγάλη χαρά, προθυμία και ξεχωριστή ευαισθησία υποστηρίζει τις εκδηλώσεις του ΚΕΘΤ και του Ινστιτούτου για τις Διαταραχές Επικοινωνίας "λόγος".

Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας.

Γιώργος Φούρλας

Απ: Ομιλία για τον Τραυλισμό ISAD 2010

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Οκτ 24, 2010 4:43 pm
από mirela
Η εκδήλωση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα! Περιείχε πληροφορίες σχετικά με τον τραυλισμό, τις τελευταίες ερευνητικές προσπάθειες και τις διαφορετικές θεραπευτικές προσεγγίσεις για κάθε ηλικία.
Συγκλονιστική ήταν η προβολή της ταινίας του Erik Lamens, η οποία έδειχνε με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα παιδί κατά τη διάρκεια των σχολικών του χρόνων, καθώς και τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις που βιώνει από το περιβάλλον του.
Η συζήτηση που έγινε μετά ήταν άκρως ενδιαφέρουσα γιατί διατυπώθηκαν ερωτήσεις και απορίες από γονείς παιδιών που τραυλίζουν. Αυτό που επισημάνθηκε ήταν η έλλειψη ενημέρωσης στη χώρα μας σε σχέση με το εξωτερικό, όπου γίνεται σημαντική και συλλογική προσπάθεια για ενημέρωση του κόσμου σχετικά με τον τραυλισμό.
Όταν ενημερωνόμαστε για ένα πρόβλημα, ευαισθητοποιούμαστε και μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε καλύτερα. Γι αυτό πιστεύω η κινητοποιήση από τα ίδια τα άτομα που τραυλίζουν είναι αναγκαία.

Πολλά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία του ΚΕΘΤ και την υποστήριξη της Σύγχρονης Σχολής Αυγουλέα-Λιναρδάτου για την επιτυχημένη αυτή εκδήλωση!

Απ: Ομιλία για τον Τραυλισμό ISAD 2010

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Οκτ 24, 2010 7:21 pm
από Shakit
Για μία ακόμη χρονιά, ο κ Φούρλας και το ΚΕΘΤ, σε συνεργασία με τον κ Λιναρδάτο και την Σύγχρονη Σχολή του, πρόσφεραν μια πολύ σημαντική εκδήλωση!

Η ενημέρωση-ομιλία του κ Φούρλα ήταν πολύ κατατοπιστική!
Πολύ ευχάριστη έκπληξη προκάλεσε το θαρραλέο μοίρασμα που μας έκανε η Μ.Χ. για την προσωπική εμπειρία του τραυλισμού της!
Η προβολή της ολιγόλεπτης ταινίας μικρού μήκους με συγκλόνισε! Μέσα σε λίγα λεπτά ένοιωσα πολύ δυνατά και ακραία συναισθήματα! Ήταν μια ταινία «σταθμός στην αποδοχή του τραυλισμού».
Ωραία και χρήσιμα τα ενθύμια της εκδήλωσης:
-Η ανοιχτοπράσινη κορδέλα, το σύμβολο δηλαδή της ελευθερίας και της δικαιοσύνης των ατόμων που τραυλίζουν.
-Το ενημερωτικό δισκάκι του ΚΕΘΤ.
-Το ενημερωτικό φυλλάδιο που αναφέρεται στην «Διακήρυξη των Δικαιωμάτων και των Υποχρεώσεων των Προσώπων που τραυλίζουν».

Ελπίζω η εκδήλωση της επόμενης χρονιάς να έχει περισσότερο κόσμο.
Συγχαρητήρια σε όλους όσους βοήθησαν να γίνει η σπουδαία αυτή εκδήλωση!